Sportinlays

Tijdens het sporten komt er meer druk te staan op de voeten en worden deze anders gebruikt dan normaal. De voeten worden meer belast en veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met voetproblemen en blessures. Deze klachten aan de voeten kunnen eenvoudig worden voorkomen en verholpen met behulp van sportinlays of sportzolen.

Wat zijn sportinlays?

Om actief blessures te bestrijden of deze juist te voorkomen is het gebruik van sportinlays in de sportschoenen een uitkomst. Sportinlays zijn speciale inlegzolen voor sportschoenen en zorgen ervoor dat klappen en bewegingen goed worden opgevangen. Tijdens het sporten krijgen de voeten veel te voorduren. Met behulp van de op maat gemaakte sportzolen worden de klappen die de voeten op moeten vangen, beperkt.

Volledig op maat gemaakt

Aan de hand van speciale meettechnieken worden de sportinlays voor u op maat gemaakt. Wij meten de voeten, enkels en heupen en bekijken de stand daarvan. Daarnaast leggen wij met twee highspeed camera’s vast hoe u beweegt en berekenen we met speciale software de hoeken. Op een drukplaat bepalen we waar uw voeten druk ervaren en waar ze verlichting nodig hebben. Dankzij onze meettechnieken kunnen wij bepalen waar uw blessure vandaan komt en hoe we deze het beste kunnen verhelpen.

Vervolgens wordt de sportinlay volledig op maat gemaakt en gevormd naar uw voeten. Het voetbed van de sportzolen zorgt ervoor dat uw voeten tijdens het sporten de juiste steun biedt. Hierdoor worden de voeten ontlast van pijnlijke drukpunten.

Wilt u ook weer fijn kunnen sporten zonder pijn te ervaren aan de voeten en/of benen? Dankzij de sportinlays van Veld Schoenen kunt u weer prettig en pijnloos bewegen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0229 – 23 63 57 of vul het contactformulier in.