Sportinlays

Sportinlays om voetproblemen en blessures te verhelpen en voorkomen

Tijdens het sporten komt er meer druk op de voeten te staan en worden ze anders gebruikt dan normaal. De voeten worden meer belast en daarom krijgen veel sporters vroeg of laat te maken met voetproblemen en blessures. Deze klachten aan de voeten kunnen eenvoudig worden voorkomen en verholpen met behulp van sportinlays of sportzolen. Regelmatig beantwoorden we de vraag: wat zijn sportinlays? Om blessures actief te bestrijden of te voorkomen, biedt het gebruik van deze orthopedische supplementen in sportschoenen uitkomst. Tijdens het sporten krijgen de voeten veel te verduren door de bewegingen en de klappen die ze moeten opvangen. Op maat gemaakte sportinlays zorgen ervoor dat de impact daarvan wordt beperkt.

Wilt u deze speciale inlegzolen voor sportschoenen laten aanmeten? U kunt een gratis adviesafspraak maken met onze orthopedisch schoentechnicus op diverse spreekuurlocaties in de kop van Noord-Holland. Voor onder andere sportinlays in Alkmaar bent u bij ons aan het juiste adres. Bij het maken van de sportinlays houden wij rekening met de sport die u beoefent. 

Waarom sportinlays dragen tijdens het sporten?

Veel sporters hebben te maken met (terugkerende) blessures die zijn te wijten aan een verkeerde voetstand of het verkeerd functioneren van de voeten. Dit kan resulteren in klachten aan de enkels, heupen, rug en knieën. Wij helpen sporters met sportinlays in Den Helder en andere plaatsen om: 

  • Voetproblemen en (overbelastings)blessures te voorkomen;  
  • De voetstand en de houding van het onderlichaam te verbeteren; 
  • Blessures, pijnlijke drukpunten, eelt en likdoorns te verlichten; 
  • Om een springersknie (jumpers knee) te verhelpen;
  • Om een lopersknie (runners knee) te verhelpen.

Hoe werken sportinlays?

Wij maken sportinlays in Heerhugowaard en andere plaatsen van materiaal dat zorgt voor een optimale schokdemping. Tijdens het sporten is de belasting op de anatomische structuren zoals spieren en pezen veel groter omdat er veel krachten op het menselijk lichaam inwerken. Het is dus belangrijk om deze krachten op te vangen. Dankzij de schokdemping van sportinlays wordt de belasting van het lichaam tijdens het sporten aanzienlijk verlaagd. Daarnaast zorgen de sportinlays in Hoorn en andere plaatsen voor meer stabiliteit.

Hoe gaat het aanmeten van sportinlays in z’n werk?

Aan de hand van speciale meettechnieken worden sportinlays in bijvoorbeeld Middenbeemster op maat gemaakt. Wij meten de voeten, enkels en heupen en bekijken de stand daarvan. Daarnaast leggen wij met twee highspeed camera’s vast hoe u beweegt en berekenen we de hoeken met speciale software. Op een drukplaat bepalen we waar uw voeten druk ervaren en waar ze verlichting nodig hebben. Dankzij onze meettechnieken kunnen wij bepalen waar uw blessure vandaan komt en hoe we die het beste kunnen verhelpen.

Vervolgens worden de sportinlays in Purmerend of op een andere locatie naar de voeten gevormd. Het voetbed van de sportzolen zorgt ervoor dat de voeten tijdens het sporten de juiste steun krijgen.

Wilt u ook weer fijn kunnen sporten zonder pijn te ervaren aan de voeten en/of benen? Dankzij de sportinlays van Veld Schoenen kunt u weer prettig en pijnloos bewegen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0229 – 23 63 57 of vul het contactformulier in.