Diverse soorten orthopedische schoenen in de schijnwerpers

Volgens de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten krijgt 57 procent van de bevolking in het leven één keer of meerdere keren last van voetproblemen. Onze voeten zijn van nature kwetsbaar. Bij mensen die lijden aan onderliggende ziekten zoals reuma en diabetes, zijn hun voeten extra ontvankelijk voor klachten.

Hebt u ook problemen met uw voeten en ervaart u pijn bij het lopen? Als confectieschoenen u niet de juiste ondersteuning geven, bieden orthopedische voorzieningen u een oplossing op maat. In dit artikel lichten we de verschillende mogelijkheden toe. We maken daarbij onderscheid tussen orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen en voorlopige orthopedische schoenen.

Orthopedische maatschoenen

Er is niets vervelender dan pijn aan uw voeten en andere klachten die hieruit voortkomen. Hebt u ook last van voetproblemen en zijn die niet meer te verhelpen met aanpassingen aan uw eigen schoeisel of met steunzolen? Orthopedische schoenen bieden u de oplossing. 

Deze schoenen worden volledig op maakt gemaakt voor uw voeten. Daarom worden ze binnen ons vakgebied ook wel OSA’s genoemd: orthopedische maatschoenen. Wij brengen hier de juiste voorzieningen in aan om uw klachten te helpen verminderen. Uiteindelijk zal uw looppatroon hierdoor verbeteren. 

Een prettige wetenschap bij het laten aanmeten van orthopedische schoenen, is dat u de keuze hebt uit diverse leersoorten, kleuren en modellen. Op basis van uw wensen maken wij een fraaie schoen die uitstekend past bij uw persoonlijke stijl.

Bescherming van uw voeten

Ook meten we bij veel mensen semi-orthopedische schoenen aan. Die lijken in veel opzichten op confectieschoenen, maar zijn verkrijgbaar in verschillende wijdtematen en dus een stuk ruimer. Ook verschillen ze van normale schoenen doordat ze mogelijkheden bieden om voetbedden in te leggen en aanpassingen te maken. Als confectieschoenen niet (meer) goed zitten maar volledig maatwerkschoenen ook niet nodig zijn, zijn semi-orthopedische schoenen ideaal. Ze worden veel gedragen door mensen met verschillende beenlengte of voetbreedte. Wij bieden een wisselende collectie aan van modieuze merken als: Nimco, Tom, Pierdo en Van Drunen. 

Hebt u complexe klachten die het dragen van gewoon schoeisel niet toelaten? Dan bieden voorlopige orthopedische schoenen uitkomst. In die schoenen worden voorzieningen aangebracht die noodzakelijk zijn om uw voeten te ondersteunen, te beschermen en eventuele wonden of pijnpunten te ontlasten. 

Het behoort ook tot de mogelijkheden om aanpassingen aan te brengen aan schoenen die u in een schoenenwinkel hebt gekocht. De orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) maken we bijvoorbeeld voor mensen met een verschil in beenlengte. In de zool van de schoen wordt dan een verhoging aangebracht.

 

Hoe verloopt de procedure?

Op basis van medische indicatie schrijft uw behandelend specialist een verwijzing uit. Vervolgens kunt u een afspraak bij ons maken. Tijdens de eerste afspraak worden uw verzekerings- en persoonsgegevens ingevuld, de maten van uw voeten opgenomen en een voetafdruk gemaakt. Voor de vergoeding van uw orthopedische schoenen, vragen we bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan. Zodra de toestemming van uw zorgverzekeraar binnen is, gaan we voor u aan de slag. Daarbij hebben wij het streven om u tevreden de deur uit te zien lopen met de juiste oplossingen van hoogwaardige kwaliteit.

Geheel volgens de geldende normen, ontvangt u van ons drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden op de gebruikte materialen. De levertijden variëren van twee weken voor voorzieningen aan confectieschoenen en voorlopige orthopedische schoenen, tot zes weken voor semi- orthopedische schoenen en twaalf weken voor orthopedische schoenen. Vanzelfsprekend voorzien we u van nuttige tips over het gebruik en het onderhoud van de schoenen, zodat ze zo lang mogelijk mee gaan.

 Wilt u meer informatie over de verschillende soorten orthopedische schoenen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.