Orthopedische oplossingen zijn er voor iedereen

Ongeveer 57 procent van alle Nederlanders krijgt eens in het leven last van voetproblemen. Dit aantal neemt alleen maar toe. Met de juiste behandeling kunnen die klachten worden verholpen of voorkomen. Veld Orthopedische Schoentechniek is er voor iedereen die voetproblemen heeft. Maar ook bij pijnlijke gewrichten in de benen of rugklachten, kunnen wij de klachten sterk verminderen of verhelpen. Dagelijks maken we voor jong en oud geschikte oplossingen zodat zij weer pijnvrij kunnen wandelen, sporten, winkelen of spelen. Want beter lopen draagt bij aan plezieriger leven. Met onze orthopedische oplossingen voelen volwassenen, kinderen en sporters zich sterker en zelfverzekerder.

Voorzieningen voor volwassenen

Zoveel mensen, zoveel verschillende voetproblemen en beweegklachten. Als confectieschoenen niet de juiste pasvorm of ondersteuning geven, bieden wij een breed scala aan orthopedische voorzieningen. Want bij Veld Schoenen vinden we het belangrijk dat u zo min mogelijk last hebt van uw klachten. Voor volwassenen zorgen wij bij ieder voetprobleem voor een geschikte oplossing. Met behulp van moderne meettechnieken brengen wij uw klachten en de oorzaak daarvan in beeld. Daarna kijken wij welke voorziening voor uw voeten de juiste oplossing biedt. Voor zowel kleine als grote voetproblemen is er orthopedische ondersteuning. U kunt hierbij denken aan: voorzieningen aan uw confectieschoenen, steunzolen of inlays, verbandschoenen, voorlopige orthopedische schoenen of (semi-)orthopedische schoenen. Soms kunnen wij uw loopplezier al met kleine aanpassingen aanzienlijk vergroten.

Schoenen aanmeten
Trendy dames boots

Kinderen met voetproblemen

Ook voor kinderen met voetklachten of problemen bij het leren lopen, kijken onze orthopedisch schoentechnici vanuit een wetenschappelijk oogpunt naar ontstane of aangeboren voetproblemen. Een kinderlichaam ontwikkelt zich elke dag en dat geldt ook voor de voeten. Als uw kind klachten heeft, wordt het aan ons doorverwezen vanuit een specialist zoals een orthopedisch chirurg, reumatoloog of revalidatiearts. Bij het intakegesprek onderzoeken wij het voetprobleem met highspeed camera’s. Vervolgens bekijken wij wat de beste oplossing is voor uw kind. Een steunzool in combinatie met een orthopedische of semi-orthopedische schoen kan voor kinderen met ontstane of aangeboren voetproblemen een groot verschil maken. Soms is speciaal schoeisel nodig als kinderen specifieke klachten hebben die niet opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld steunzooltherapie. Speciaal voor kinderen hebben wij uiteenlopende modellen met een hippe uitstraling. 

Oplossingen voor sporters

Bij Veld Schoenen meten we ook bij sporters diverse voorzieningen aan. In het dagelijks leven vragen we al veel van onze voeten. Tijdens het sporten belasten we ze nog veel meer. Wist u dat u drie tot vier keer uw eigen lichaamsgewicht draagt tijdens het hardlopen? Bij bijvoorbeeld hockey, voetbal en tennis krijgt u te maken met zogenaamde schuifkrachten. Daarom zijn goede sportschoenen van groot belang. Ervaart u regelmatig klachten aan uw voeten, heupen, knieën, spieren of rug? Dan is er misschien sprake van een afwijkend looppatroon of een afwijkende voetstand. Ook voor de behandeling van deze klachten kunt u bij ons terecht. Aan de hand van een loopanalyse beoordelen wij uw looppatroon. Dat kan overigens ook op basis van uw gedragen schoeisel. Op deze manier voorzien wij u van het juiste advies over sportinlays en –schoenen. Wij werken hierbij nauw samen met verschillende specialisten.

Wilt u meer informatie over orthopedische oplossingen voor volwassenen, kinderen of sporters? Neem dan contact met ons op via: 0229 – 23 63 57 of 072 – 303 45 00. Wij staan u graag te woord.