Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan 0229 – 23 63 57.

Op onze vestiging in Hoorn en in Alkmaar kunt u van maandag t/m vrijdag terecht van 8.30 tot 17.00 uur.

Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.

Voor een eerste levering van orthopedische schoenen zijn een indicatiestelling en verwijzing noodzakelijk van een medisch specialist. In veel gevallen betreft dit een revalidatiearts of orthopedisch chirurg.

Ja, onze vestiging is rolstoeltoegankelijk conform de bepalingen in de Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen van de SEMH.

Nee, wij zijn geen leverancier van therapeutisch elastische kousen.

Een eerste paar orthopedische schoenen wordt doorgaans binnen 12 weken geleverd. Voor herhalingsverstrekking geldt een levertijd van ongeveer 5 weken.
Klik hier voor alle levertijden.

Ja, zowel voor semi-, tijdelijk als volledig orthopedisch schoeisel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Voor cliënten van 16 jaar en ouder is deze gesteld op € 136,50 (2016) en voor kinderen tot 16 jaar € 68,50. Klik hier voor meer info over de zorgverzekering.

Ja, wij declareren de hoofdfactuur en bij sommige zorgverzekeraars ook de eigen bijdrage rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Als er sprake is van een afzonderlijke eigen bijdrage-factuur kunt u deze bij aflevering van uw schoenen rechtstreeks aan ons voldoen.

Losse supplementen zoals steunzolen en inlays vallen niet onder de basisverzekering. Hiervoor kunt u zich aanvullend verzekeren. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar of polisvoorwaarden.