Voetproblemen zeer nauwkeurig in beeld met de 3D laser voetscanner

De werkwijze van ons bevlogen en ervaren team wordt gekenmerkt door de hoge mate van nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden binnen ons vakgebied. Innovatieve technieken volgen wij op de voet. Sinds afgelopen mei werken onze orthopedische schoentechnici met de 3D laser voetscanner. Hiermee kunnen zij nog beter en sneller uw (semi-)orthopedische schoenen of steunzolen opmeten. De scanner maakt het mogelijk om de maat van voeten tot op maar liefst 0.1 mm nauwkeurig op te nemen, zonder fysiek contact te hoeven maken. In tijden van corona biedt deze hoogwaardige en gebruiksvriendelijke 3D-voetscanner dus ook uitkomst op het gebied van hygiëne.

Hoe werkt een 3D-voetscan?

De 3D laser voetscanner maakt een 3D-voetafdruk in hoge resolutie en meet:

  • gipspositieven,
  • synthetische maatname casts,
  • wasplaatjes,
  • leesten,
  • zolen,
  • supplementen.
 

Het doel is om voeten nauwkeurig digitaal op te meten in een scan van slechts 5 tot 15 seconden. Dit maakt het mogelijk om leesten digitaal te vervaardigen. De schoen wordt uiteindelijk op deze individuele leest gemaakt. Met behulp van kleine camera’s en laserprojectoren, maakt de scanner een volledig en gedetailleerd beeld van de voet. De voetscanner is niet lichtgevoelig. Daardoor kan de voet naar wens in de open scanner gepositioneerd worden. Vervolgens wordt de voet onbelast, semi-belast of volledig belast vanuit neutrale of gecorrigeerde positie gescand.

3D Voetscanner

De juiste oplossing voor uw voetklachten

Die posities worden vervolgens op het scherm van het apparaat getoond. Afhankelijk van de specifieke behoeften van de cliënt, maakt de speciale software het mogelijk om dit beeld te bewerken en aan te passen. Bovendien kan de orthopedisch schoentechnicus exact zien waar het voetprobleem zich bevindt, hoe de klachten worden veroorzaakt en welke oplossingen er geschikt zijn. 

Na het scannen worden de houten leesten gemaakt waar een plastic pasfolie omheen wordt gebouwd. Op basis daarvan kan de cliënt komen passen. Vervolgens worden in overleg met de cliënt een model en een kleur gekozen en wordt de schoen gemaakt. 

De 3D laser voetscanner stelt ons dus in staat om het meest geschikte orthopedische schoeisel voor uw voeten te maken zonder dat daar (extra) kosten voor in rekening worden gebracht.

Wilt u meer informatie over het in beeld brengen van uw voetproblemen met de 3D laser voetscanner? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.