Wij bieden u kwaliteit door samenwerking met podotherapeuten

Ons bevlogen en ervaren team heeft één gezamenlijk doel: u tevreden de deur zien uitlopen ongeacht welke voetproblemen u hebt. Omdat alle voeten en klachten van elkaar verschillen, zijn onze oplossingen maatwerk. Kwaliteit staat zeer hoog bij ons in het vaandel. Wij dragen het kwaliteitslabel van de SEMH. Deze onafhankelijke stichting beoordeelt en erkent leveranciers van medische hulpmiddelen op service en kwaliteit.

Ieder aspect binnen onze organisatie dient te voldoen aan de hoogste eisen. Wij staan ook voor kwaliteit door samenwerking. Daarom houden wij gezamenlijke spreekuren met diverse professionals op het gebied van voetzorg. In onze vestiging in Alkmaar werken wij samen met Jacintha Zoon van Podotherapie Elisabeth in Alkmaar, en Maxim Rojer van Podotherapie Heerhugowaard. De nauwe band met deze podotherapeuten draagt bij aan vakkundige adviezen, secure probleemanalyses en optimale eindresultaten.

Behandeling van voetklachten

Een bezoek aan de podotherapeut is een verstandige keuze als u last hebt van uw voeten, knieën, enkels, rug of heupen. Klachten die voortkomen uit een verkeerd looppatroon, het niet goed functioneren van voeten en/of benen of een (stands)afwijking aan de voeten, worden door de podotherapeut behandeld. Door dergelijke klachten kan overbelasting van een gewricht of spier ontstaan. Maar podotherapeuten behandelen ook voetklachten als gevolg van reuma en diabetes, nagelaandoeningen, huidproblemen en voet-gerelateerde blessures of klachten van sporters. De term podotherapie wordt zo nu en dan verward met podologie. Beide beroepsgroepen houden zich bezig met voetgerelateerde klachten. Maar het vak van podoloog is een vrij beroep en dat betekent dat iedereen deze titel mag dragen. Podotherapeuten hebben echter altijd de vierjarige hbo-opleiding Podotherapie met goed gevolg afgerond en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Podoloog
Maxim Rojer van Podotherapie Heerhugowaard

Versterking van specialismen

Podotherapeuten geven ook preventief advies over het juiste schoeisel. Daarom verwijzen Maxim Rojer en Jacintha Zoon hun cliënten naar onze schoentechnici en vice versa. Doorgaans vinden de afspraken plaats in de podotherapiepraktijken. Voor cliënten met bepaalde klachten behoort een gecombineerde afspraak met orthopedisch schoentechnicus Rob Verhoogt en Maxim Rojer ook tot de mogelijkheden. Op die spreekuren versterken zij elkaar met hun specialismen. Eerst onderzoekt de podotherapeut de aard van uw klachten en maakt vervolgens een behandelplan op maat. Behandeling bestaat bijvoorbeeld uit screening op de wonden en wondbehandelingen voor diabetici en reumapatiënten en het aanmeten van siliconen teenstukjes (ortheses) bij pijnlijke plekken of likdoorns op of tussen de tenen. Maar ook sport- en medical taping, het aanmeten van podotherapeutische (sport)zolen en het op maat maken van slippers en sandalen die geschikt zijn voor deze zolen, behoren tot de specialismen van Jacintha en Maxim. Er kan een echografie worden gemaakt als aanvulling op het podotherapeutische onderzoek. Hiermee worden de zachte weefsels zoals spieren goed zichtbaar gemaakt en wordt bepaald welke behandeling voor u noodzakelijk is.

Directe toegankelijkheid

Podotherapie Elisabeth in Alkmaar en Podotherapie Heerhugowaard zijn beide lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten. Bij podotherapie is sprake van directe toegankelijkheid. Dat wil zeggen dat u rechtstreeks, zonder verwijzing van een medisch specialist of de huisarts een afspraak kunt maken. Per verzekering zijn de vergoedingen verschillend. De meeste verzekeraars vergoeden podotherapie gedeeltelijk of geheel maar alleen voor de aanvullende verzekeringen. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar of nakijken in uw polis.