Veld Alkmaar is van 22 juli t/m 9 augustus gesloten vanwege de zomervakantie. Veld Hoorn blijft tijdens de zomerperiode geopend.

Loopanalyse

Bij Veld Orthopedische Schoentechniek kunt u ook terecht voor een loopanalyse. Bij een loopanalyse beoordelen wij uw looppatroon op onze loopband met behulp van drukmeting en camera’s. Op een lcd-scherm zien we direct hoe de afwikkeling van de voet verloopt. Daarnaast verkrijgen we een goed beeld van de gemeten druk onder de voet.

Een loopanalyse biedt ook een goede manier om te controleren of de aangemeten orthopedische schoenen of steunzolen het gewenste resultaat op uw looppatroon hebben. De state-of-the-art loopanalyse-apparatuur zorgt ervoor dat wij het effect van een orthopedisch hulpmiddel kunnen meten en de oorzaak van bepaalde klachten aan het bewegingsapparaat aan het licht kunnen brengen.

Klachten in kaart brengen met een loopanalyse

Een loopanalyse biedt een goede methode om voetklachten en pijn in de knieën of onderrug in kaart te brengen. (Top)sporters hebben tevens baat bij een loopanalyse. Door middel van een loopanalyse kunnen we de oorzaak van sportgerelateerde klachten achterhalen om blessures te verhelpen en te voorkomen.

Hoe gaat een loopanalyse in z’n werk?

Een loopanalyse bij Veld Orthopedische Schoentechniek bestaat uit een dynamische analyse met de meest geavanceerde loopanalyse-apparatuur. Tijdens de loopanalyse nemen we het volgende onder de loep:

  • Plaatsing van het hielbeen;
  • Stand van de achillespees;
  • Type afwikkeling mediaal/lateraal (afzet hallux);
  • Stand van de voet tijdens de steunfase;
  • Bewegingsuitslag heuphoogte;
  • Bewegingsuitslag op kniehoogte;
  • Plaatsing van de voet (bodemcontact);
  • De stand van de romp ten opzichte van het looppatroon.

Passende oplossing na een loopanalyse

Bij een loopanalyse bestaat het advies bijvoorbeeld uit het aanmeten van steunzolen of sportinlays. Orthopedische steunzolen zijn inlegzolen die u in uw schoenen draagt en dragen bij aan het verbeteren van uw voetstand en houding. Inlays zijn zolen die het voetgewelf goed ondersteunen. Na een loopanalyse kan het advies ook bestaan uit het aanmeten van orthopedische schoenen. Deze schoenen zijn uitgerust met persoonlijk aangemeten voorzieningen die uw klachten helpen verminderen, zodat uw looppatroon verbetert.

Een derde optie na een loopanalyse zijn aanpassingen aan confectieschoenen. Uw eigen schoenen kunnen ineens veel comfortabeler lopen als aan de binnen- of de buitenzijde een aanpassing wordt aangebracht.

Wilt u een afspraak maken voor een loopanalyse of hebt u vragen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.