Kinderen

Heeft uw kind problemen bij het leren lopen of heeft uw kind voetklachten? Bij Veld orthopedische schoenen kijken wij vanuit een wetenschappelijke oogpunt naar aangeboren of ontstane voetproblemen.

(Semi-) orthopedische schoenen voor kinderen

Een kinderlichaam ontwikkelt elke dag en daarmee ook de voeten. Voor kinderen met aangeboren- of ontstane voetproblemen maakt een steunzool in combinatie met een orthopedische of semi-orthopedische schoen een groot verschil. Wij produceren (semi-) orthopedische schoenen voor kinderen met elke leeftijd.

Vanuit een specialist, zoals bijvoorbeeld een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog, wordt uw kind doorverwezen naar ons. Tijdens een intakegesprek onderzoeken wij aan de hand van highspeed camera’s het voetprobleem. Daarna bekijken wij wat voor uw kind de beste oplossing is.

Kindermodellen orthopedische schoenen

Wanneer kinderen specifieke klachten hebben die niet opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld steunzooltherapie, dan kan speciaal schoeisel nodig zijn. Wij hebben diverse modellen met een hippe uitstraling speciaal voor kinderen.
(Semi-) Orthopedische schoenen lijken in veel opzichten niet op schoenen die u in de ‘normale’ schoenenwinkel koopt. Het grote verschil met confectieschoenen is dat semi-orthopedische schoenen veel meer mogelijkheden bieden wat betreft aanpassingen aan de binnenkant van de schoen. Er is ook genoeg ruimte voor een speciaal voetbed.
Specifiek bij kinderen wordt er vaak een zogenaamde kokerschoen gekozen. Dit is bedoelt om extra stabiliteit te geven aan het enkelgewricht en zo het voortbewegen gemakkelijker te maken.