Op 13 en 14 juni 2024 zijn beide locaties gesloten.

Orthopedische schoenen

Hebt u last van voetproblemen of ervaart u hevige pijn bij het lopen? Als deze klachten niet meer zijn te verhelpen met steunzolen of aanpassingen aan uw normale schoenen, dan bieden orthopedische schoenen de oplossing. De gehele schoen wordt speciaal voor uw voeten gemaakt met individueel maatwerk en puur vakmanschap. Bij het laten aanmeten van orthopedische schoenen, hebt u de keuze uit vele modellen, kleuren en leersoorten. De persoonlijk aangemeten voorzieningen in de orthopedische schoenen helpen om uw looppatroon te verbeteren en om uw klachten te verminderen. De orthopedisch schoentechnici van Veld Orthopedische Schoentechniek maken voor u graag een stijlvol model dat naadloos aansluit op uw persoonlijke wensen.

Wanneer heb ik orthopedische schoenen nodig?

Orthopedische schoenen bieden passende oplossingen bij bijvoorbeeld:

  • Voetafwijkingen zoals holvoeten of platvoeten; 
  • Voetproblemen na een blessure of ongeluk; 
  • Scheefstand;
  • Reumatische aandoeningen;
  • Diabetes mellitus; 
  • Klachten aan de rug, nek of schouder;
  • Heupklachten;
  • Knieklachten. 
 

Onderscheidende service 

Met vestigingen in Hoorn en Alkmaar is Veld Orthopedische Schoentechniek al meer dan veertig jaar een begrip in de kop van Noord-Holland. U vindt bij ons een totaalpakket aan orthopedische oplossingen die uw klachten helpen te verminderen, variërend van steunzolen en lichte schoenaanpassingen tot schoenen die compleet op maat voor u worden gemaakt. Orthopedische schoenen die wij aanmeten bieden uitkomst bij voetklachten en bij klachten die hieruit voortkomen zoals pijn in de knieën of de onderrug. 

Korte lijnen en vlotte levertijden 

Ons team van gediplomeerde orthopedisch schoentechnici beschikt over ruime ervaring en volgt regelmatig bijscholingscursussen om up to date te blijven met de ontwikkelingen van ons vakgebied. Daarom kunnen wij veel van onze oplossingen in eigen huis vervaardigen. Met tijd en aandacht voor onze cliënten en vergaande nazorg, streven we bij Veld Orthopedische Schoentechniek naar een zo hoog mogelijke service. Daarnaast staan we voor korte lijnen en vlotte levertijden. Het wegnemen van pijn en het verhogen van het zelfvertrouwen door de cliënt weer pijnvrij te laten lopen, zijn de kernzaken waar het onze bevlogen specialisten bij het vervaardigen van orthopedische schoenen om te doen is.

 

Oplossing voor iedereen

Wij begrijpen als geen ander dat iedereen bij voorkeur op mooie schoenen loopt. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres voor orthopedische schoenen in alle soorten en maten, van modieuze laarzen tot sportschoenen. De meeste aanpassingen in de schoen worden verwerkt zonder dat die zichtbaar zijn aan de buitenkant. Vanzelfsprekend werken wij alleen met materialen van een hoogwaardige kwaliteit, waaronder soepele en stevige materialen. Daarnaast gebruiken wij innovatieve materialen zoals thermoplasten. Kwaliteit betekent voor ons team ook dat er voor iedereen een oplossing is. 

Daarbij is de samenwerking met medisch specialisten van grote betekenis. Naast de dagelijkse spreekuren op onze vestigingen in Hoorn en Alkmaar kunt u ook terecht op de spreekuren die gezamenlijk met fysiotherapeuten, orthopedisch- en revalidatieartsen en instrumentmakers worden gehouden op diverse locaties in Noord-Holland.  

Procedure orthopedische schoenen

Wanneer u orthopedische schoenen wilt laten aanmeten, schrijft de behandelend specialist een verwijzing uit op medische indicatie. Vervolgens kunt u een een afspraak maken bij onze orthopedisch schoentechnicus. Tijdens de eerste afspraak nemen wij de maten van uw voeten op, maken wij een voetafdruk en voeren wij uw persoons- en verzekeringsgegevens in. De verwijsbrief van de arts geeft u aan de orthopedisch schoentechnicus.

Vervolgens vragen wij bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan. Die is nodig om u in aanmerking te laten komen voor vergoeding van uw aangepaste schoenen. Zodra de toestemming van de zorgverzekeraar binnen is, maken we de leesten en passchoenen voor u klaar en krijgt u een uitnodiging om te komen passen. Tijdens het passen maken wij aantekeningen om indien nodig correcties uit te voeren. Samen met u kiezen we het model en de kleur van uw schoenen. Na het passen gaan wij uw schoenen maken. Zodra ze klaar zijn, krijgt u een uitnodiging om ze op te halen.

Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen bieden een goede oplossing wanneer confectieschoenen niet (meer) goed zitten, maar volledige maatwerk schoenen ook weer niet nodig zijn. Ze worden bijvoorbeeld veel gedragen door mensen met een verschil in voetbreedte of beenlengte. Semi-orthopedische schoenen lijken in veel opzichten op confectieschoenen. De collectie wisselt, de schoenen zijn modieus en ze worden gemaakt door verschillende fabrikanten. Ze zijn alleen ruimer (verkrijgbaar in verschillende wijdtematen) en bieden mogelijkheden om voetbedden in te leggen en aanpassingen te maken.

Semi-orthopedische kinderschoenen

Als een kind onstabiel op de voeten staat, of wanneer er sprake is van een foutieve voetstand, kan een revalidatiearts of orthopedisch chirurg speciale kinderschoenen voorschrijven. Wij kunnen dan semi-orthopedische kinderschoenen aanmeten die de juiste ondersteuning en corrigerende werking bieden. Bovendien neemt hiermee het vertrouwen van uw kind toe omdat het lopen weer plezierig wordt.

Leuke modellen, optimale verbetering

De semi-orthopedische kinderschoenen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Met behulp van onze voorbeeldschoenen en modelboeken kiezen we samen de meest geschikte én leukste schoen uit. Technisch gezien worden de semi-orthopedische kinderschoenen geheel volgens onze specificaties gemaakt. Wij werken hiervoor samen met verschillende fabrikanten. In combinatie met corrigerende of stabiliserende zolen wordt het lopen optimaal verbeterd.

Procedure semi-orthopedische (kinder)schoenen

De behandelend specialist schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij onze orthopedisch schoenmaker. Tijdens de eerste afspraak nemen wij de maten van uw voeten op, maken wij een voetafdruk en voeren wij uw persoons- en verzekeringsgegevens in. De verwijsbrief van de arts geeft u aan de orthopedisch schoentechnicus. Vervolgens vragen wij bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan. Die is nodig om u in aanmerking te laten komen voor vergoeding van uw schoenen. Zodra de toestemming van de zorgverzekeraar binnen is, bestellen wij de semi-orthopedische schoenen of semi-orthopedische kinderschoenen.

Zodra de schoenen zijn geleverd, plaatsen wij de zolen en maken we de eventuele schoenaanpassingen in orde. Daarna bellen we u om een afleverafspraak te maken. Veelal wordt het verbeterproces gevolgd door de behandelend arts.

Wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van orthopedische schoenen, semi-orthopedische schoenen of semi-orthopedische kinderschoenen of hebt u vragen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.