Orthopedische schoenen

Wanneer de voetproblemen niet meer te verhelpen zijn met steunzolen of aanpassingen aan schoenen, dan kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. Orthopedisch schoeisel is volledig maatwerk: de gehele schoen wordt speciaal voor uw voeten gemaakt waardoor er unieke aangepaste schoenen ontwikkeld worden. U heeft daarbij keuze uit vele modellen, leersoorten en kleuren.

Orthopedische schoenen zijn uitgerust met persoonlijk aangemeten voorzieningen die uw klachten helpen verminderen waardoor uw looppatroon verbetert. Wij denken graag met u mee tot een stijlvol model te komen dat helemaal bij u past.

Procedure orthopedische schoenen

De behandelend specialist schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij onze orthopedisch schoentechnicus. Tijdens de eerste afspraak nemen wij de maten van uw voeten op, maken wij een voetafdruk en voeren wij uw persoons- en verzekeringsgegevens in. De verwijsbrief van de arts geeft u aan de orthopedisch schoentechnicus.

Vervolgens vragen wij bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan. Deze is nodig om u in aanmerking te laten komen voor vergoeding van uw aangepaste schoenen. Zodra de toestemming van de zorgverzekeraar binnen is, maken we de leesten en passchoenen voor u klaar en krijgt u een uitnodiging om te komen passen.

Tijdens het passen maken wij aantekeningen om indien nodig correcties uit te voeren. Samen met u kiezen we het model en de kleur van uw schoenen. Na het passen gaan wij uw schoenen maken. Zodra ze klaar zijn krijgt u een uitnodiging om ze op te halen.