Steunzolen en inlays

Hebt u pijn bij het lopen omdat uw voeten overbelast of doorgezakt zijn? Ervaart u naast voetklachten, pijn in de enkel, rug of knie? Dan kan de huisarts u op medische indicatie aan ons verwijzen voor het aanmeten van steunzolen of inlays. Hiermee wordt de voetstand gecorrigeerd en kunnen pijnklachten worden verminderd of zelfs worden verholpen, zodat u weer plezierig kunt lopen. Steunzolen en inlays bieden op maat gemaakte ondersteuning voor uw voeten. Ook bij aandoeningen zoals diabetes mellitus en reuma helpen ze klachten te verlichten. Steunzolen staan ook bekend als individueel aangemeten voetbedden en worden voorgeschreven in Alkmaar en andere plaatsen door huisartsen, fysiotherapeuten of specialisten, zoals: orthopedisch chirurgen, revalidatieartsen en reumatologen.

Wanneer u aan ons wordt verwezen om steunzolen te laten aanmeten in bijvoorbeeld Den Helder, staat in de verwijzing omschreven wat de aard van de voetproblemen is. Op basis van deze medische indicatie maakt de orthopedisch schoentechnicus voor u de steunzolen of inlays.

Bij welke klachten bieden steunzolen en inlays verlichting?

Met steunzolen die worden voorgeschreven in bijvoorbeeld Middenbeemster kunnen pijnklachten worden verminderd of zelfs worden verholpen en wordt uw voetstand gecorrigeerd. Steunzolen en inlays bieden verlichting bij onder andere: 

 • Voorvoetklachten;
 • Voetstandafwijking;
 • Spreidvoeten;  
 • Hallux valgus;
 • Hielspoor;
 • Platvoeten;
 • Ernstige aandoeningen zoals reuma en diabetes mellitus;
 • Sportblessures zoals shin splint;
 • Doorgezakte voorvoet/middenvoet; 
 • Peesplaatontsteking;
 • Achillespeesklachten;
 • Beenlengteverschil tot 10 mm.

 

Correctie en ondersteuning 

Steunzolen en inlays behoren tot de categorie van orthopedische supplementen en worden op maat gemaakt op een van onze vestigingen in Hoorn of Alkmaar. Orthopedische steunzolen dragen bij aan het verbeteren van uw voetstand en houding, en zijn inlegzolen die u in uw schoenen draagt. Omdat de orthopedisch schoentechnicus de steunzolen of inlays voor cliënten in bijvoorbeeld Heerhugowaard op maat maakt, zijn ze specifiek afgestemd op de (voet)klachten. Inlays zijn voetvolgende zolen die het voetgewelf optimaal ondersteunen. Steunzolen zorgen voor actieve correctie van de voetstand en ontlasting van de banden, de spieren en de gewrichten.

Procedure voor het aanmeten van steunzolen 

U kunt vrijblijvend een adviesafspraak maken voor het aanmeten van steunzolen of inlays in Purmerend of op een andere locatie, nadat uw medisch specialist, fysiotherapeut of huisarts u aan ons heeft doorverwezen. Als u aanvullend bent verzekerd, kunt u ook zonder verwijzing bij ons terecht en mag u de steunzolen of inlays zelf bij uw zorgverzekeraar declareren. Tijdens het consult worden uw klachten en de informatie uit de verwijsbrief besproken. De orthopedisch schoentechnicus beslist in overleg met u wat voor uw klachten de beste oplossing is. Bij het aanmeten van steunzolen in bijvoorbeeld Wognum, raden we u aan om een paar goed passende schoenen mee te nemen. 

Wij plannen een afleverafspraak voor u in of bellen u zodra uw steunzolen of inlays klaar zijn. Voor de voorwaarden met betrekking tot de vergoedingsmogelijkheden, de hoogte van de eigen bijdrage en het eigen risico, kunt u het beste uw zorgverzekeraar raadplegen. 

Wilt u meer informatie over het aanmeten van steunzolen en inlays? U kunt telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.