Steunzolen

Steunzolen en inlays vallen onder de noemer orthopedische supplementen. Dit is een verzamelnaam voor diverse typen corrigerende, ondersteunende en drukverdelende zolen die dienen om voetklachten te verminderen of op te lossen. Deze supplementen worden ook voorgeschreven bij pijn in de enkel, knie en rug.

Uw voeten hebben dagelijks veel te verduren. Meestal merkt u dit pas wanneer er voetklachten ontstaan of er pijn elders in het lichaam optreedt. Er is iets niet in orde.

Steunzolen en inlays kunnen verlichting bieden. Een inlay is een voetvolgende zool die het voetgewelf optimaal ondersteunt. Een steunzool zorgt voor actieve correctie van de voetstand. Beiden kunnen wij op diverse manieren vervaardigen, geheel afgestemd op uw voet(en).

Eerst onderzoeken wij uw looppatroon en uw klachten. Bij de keuze voor het meest geschikte supplement speelt ook de mate van belasting mee: draagt u de schoenen alleen thuis, vooral tijdens het sporten of op het werk? Zo haalt u maximaal profijt uit uw supplementen.

Procedure steunzolen en inlays

De behandelend specialist of de huisarts schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij onze orthopedisch schoentechnicus. Tijdens de eerste afspraak bespreken wij uw klachten, beoordelen wij uw voeten en nemen wij voetafdrukken.

Afhankelijk van het type zolen dat moet worden gemaakt, maken wij een afleverafspraak of bellen wij u zodra de zolen klaar zijn.