Voorlopige orthopedische schoenen

Een voorlopige orthopedische schoen (VLOS) wordt gemaakt voor tijdelijk gebruik, meestal wanneer voetproblemen het dragen van gewoon schoeisel niet toelaat. Alle noodzakelijke schoenvoorzieningen voor de cliënt zijn er wel in aangebracht.

De tijdelijke schoenvoorziening beschermt en ondersteunt de voet, terwijl het eventuele pijnpunten en/of wonden ontlast. Vaak wordt de schoen gemaakt van zacht, ademend en wasbaar vilt.

Procedure voorlopige orthopedische schoenen

De behandelend specialist schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij onze orthopedisch schoentechnicus. Tijdens de eerste afspraak nemen wij de maten van uw voeten op, maken wij een voetafdruk en voeren wij uw persoons- en verzekeringsgegevens in. De verwijsbrief van de arts geeft u aan de orthopedisch schoentechnicus.

Vervolgens vragen wij bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan. Deze is nodig om u in aanmerking te laten komen voor vergoeding van uw schoenen.

Wij leveren uw voorlopige orthopedische schoenen binnen twee weken. Na het aanmeten maken wij hiervoor direct een afleverafspraak met u.