Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen lijken in veel opzichten op confectieschoenen. De collectie wisselt, de schoenen zijn modieus en ze worden gemaakt door verschillende fabrikanten. Ze zijn alleen ruimer (verkrijgbaar in verschillende wijdtematen) en bieden mogelijkheden om voetbedden in te leggen en aanpassingen te maken.

Semi-orthopedische schoenen zijn ideaal wanneer confectieschoenen niet (meer) goed zitten, maar volledig maatwerkschoenen ook weer niet nodig zijn. Ze worden bijvoorbeeld veel gedragen door mensen met verschillende voetbreedte of beenlengte.

Orthopedische kinderschoenen

Als een kind onstabiel op de voeten staat, of wanneer er sprake is van een foutieve voetstand, kan een revalidatiearts of orthopedisch chirurg speciale kinderschoenen voorschrijven. Wij kunnen dan semi-orthopedische kinderschoenen aanmeten die de juiste ondersteuning en corrigerende werking bieden. Hiermee neemt bovendien het vertrouwen van uw kind toe zodat het lopen weer plezierig wordt.

Leuke modellen, optimale verbetering

De schoentjes zijn verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Met behulp van onze voorbeeldschoenen en modelboeken kiezen we samen de meest geschikte én leukste schoen uit. Technisch gezien worden de schoenen geheel volgens onze specificaties gemaakt. Hiervoor werken wij samen met verschillende fabrikanten. In combinatie met corrigerende of stabiliserende zolen wordt het lopen optimaal verbeterd.

Procedure orthopedische kinderschoenen

De behandelend specialist schrijft een verwijzing uit op medische indicatie. U maakt een afspraak bij onze orthopedisch schoentechnicus. Tijdens de eerste afspraak nemen wij de maten van uw voeten op, maken wij een voetafdruk en voeren wij uw persoons- en verzekeringsgegevens in. De verwijsbrief van de arts geeft u aan de orthopedisch schoentechnicus.

Vervolgens vragen wij bij uw zorgverzekeraar een machtiging aan. Deze is nodig om u in aanmerking te laten komen voor vergoeding van uw schoenen. Zodra de toestemming van de zorgverzekeraar binnen is, bestellen wij uw semi-orthopedische schoenen.

Als de schoenen zijn geleverd, plaatsen wij de zolen en maken de eventuele schoenaanpassingen in orde. Daarna wordt u gebeld voor een afleverafspraak. Veelal wordt door de behandelend arts het verbeterproces gevolgd.