Tintelende of brandende voeten

Heeft u last van een tintelend of brandend gevoel in een of beide voeten? Dan hoeft er niet direct iets aan de hand te zijn. Het kan zijn dat uw voeten even iets meer belast zijn dan gebruikelijk, of dat u te krap schoeisel heeft gedragen. Houdt de pijn lang aan en lijkt het erger te worden, of komt de pijn steeds terug? Dan is het verstandig om een arts te raadplegen. Het is niet nodig om te lang met deze klachten rond te lopen.

Symptomen van tintelende of brandende voeten

U bent niet ziek, u heeft niet echt pijn, maar toch blijven de voeten tintelen of ervaart u steeds dat vervelende, brandende gevoel. Als de klachten erg aanwezig zijn, zorgen ze soms zelfs voor slaapproblemen. Het kan zijn dat het gevoel soms afzwakt en steeds terugkeert, of dat het gevoel doorlopend aanwezig is. Soms gaan de klachten gepaard met gedeeltelijke gevoelloosheid van de voet, pijnklachten in andere delen van het lichaam of pijnlijke plekken op de voeten.

Zijn tintelende of brandende voeten te voorkomen?

Een goede doorbloeding is belangrijk voor de gezondheid van uw voeten. In de eerste plaats zijn goed passende schoenen belangrijk, zodat de doorbloeding niet geremd wordt. Als schoenen uw voeten niet voldoende ondersteunen of de voet afknellen, ontstaan er sneller klachten. Vaak zijn tintelende of brandende voeten te voorkomen door het dragen van goede schoenen. Toch kan er ook een andere oorzaak zijn voor de klachten, dus het probleem is niet in alle gevallen te voorkomen.

Hoe worden tintelende of brandende voeten behandeld?

Er wordt bij tintelende of brandende voeten meestal niet gekozen voor een medische behandeling. Vaak is het namelijk een gevolg van te krappe schoenen of tijdelijke overbelasting van de voeten. Blijft u regelmatig klachten houden, of lijkt het erop dat de doorbloeding nog altijd niet helemaal in orde is? Dan kunnen op maat gemaakte inlegzolen (steunzolen) een uitkomst bieden. Deze ondersteunen de voeten op de juiste plaatsen en zorgen ervoor dat u weer prettig kunt bewegen. Tenslotte kan het natuurlijk ook geen kwaad om uzelf zo nu en dan te verwennen met een goede voetmassage om de doorbloeding te stimuleren.

Het advies van Veld

Zorg dat u altijd lekker zittende en goed passende schoenen draagt. Een goede doorbloeding is belangrijk. Heeft u toch last van tintelende of brandende voeten en blijven de klachten bestaan? Informeer dan naar de schoentechnische aanpassingen van Veld. Wij produceren op maat gemaakte inlegzolen of zelfs volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u vragen over uw voetklachten? Neem dan contact met ons op.